Hiša zgrajena v povojnem obdobju leži v tipski soseski na obrobju naselja s parcelami velikosti okrog 500m2. Pritlična hiša z mansardo ne zadošča več potrebam razširjene družine, zato se je družina odločila za prizidavo ter zunanjo ureditev parcele. Parcela tako obsega družinsko hišo, zelenico z gospodinjskim vrtom in dvorišče s parkirišči. Dovoz na dvorišče je neposredno z ulice na jugu.
Prizidava dimenzije 4x4m se na obstoječ objekt priključuje v jugovzhodnem delu. Obstoječo delavnico se tako razširi v stanovanje starega starša, ki sedaj meri 35m2 in obsega ločen vhodni prostor z garderobo, dnevni prostor s priročno kuhinjo z jedilnico, lastno kopalnico in spalnico. V nadstropju pa se ena soba razširi v spalnico z lastno kopalnico. Tako v hiši nastane prostor za družino staršev z dvema otrokoma in starimi starši.
Prizidek je enostaven kubus z ravno streho, ki v tehnični rešitvah in gradivu nakazuje svojo sodobnejše poreklo, vendar v sosesko ne vnaša novih arhitekturnih elementov. Oblikovno je poudarek na ustvarjalni kompoziciji končne fasadne obloge, kjer se fasadni predel ob oknu »naguba v zaveso«.
Prizidek je konstrukcija iz zidakov in armiranobetonskih plošč. Fasadna obloga so visokoodporne modulne plošče z zračnim slojem. Zasteklitev je poravnana s fasadno oblogo ter je od tal do stropa. Dodatna senčila so konzolni brisoleji nad južnimi okni. Senčila so sicer za oblogo skriti roloji.
Izvedba prizidka je v gradbenem smislu pasivna. Objekt pa bo kot dober nizkoenergetski zaživel po celotni prenovi objekta.