Novogradnja leži v stanovanjsko- poslovni soseski urbanega predmestja . Na parceli 1500m2 je situiran blok, osrednje dvorišče s krajinskim vrtom in otroškimi igrali, zelena peš pot okoli stavbe ter parkirišča za obiskovalce. Stanovalci parkirajo osebna vozila pri bližnjem domu starostnikov.
Stavba leži v severo-vzhodnem delu parcele, ki je omejena z vrtno kulturo in ograjo. Dovoz nanjo je z ulice.
Stavbo sestavlja 30 varovanih stanovanj v štirih etažah, od katerih jih je polovica 2-sobnih, preostala polovica pa so 1-sobna stanovanja in garsonjere. Pritličje vsebuje poljavni program stalne recepcije, družabne avle in kolesarnice. V preostanku pritlične etaže so stanovanja. Klet je namenjena shrambam. V vsakem kraku je po eno stopniščno jedro z dvigalom. Skupno gre za stavbo z 2150m2 površine. Programsko pa se delno navezuje tudi na bližnji dom starostnikov.
Oblikovno gre za dvokrako stavbo, ki predstavlja odprto knjigo. Tako je fasada proti dvorišču, ki predstavlja odprte strani knjige- kompozicijsko pestra in barvita, medtem ko so boki prazni, vendar bolj reliefni. Fasada je v predelu strani izrazito ploskovita.
Gradbena konstrukcija je poro- in armirano-betonska, finalno pa je stavba ometana. Dvoriščna fasada v beli barvi, hrbtna pa v oker rjavi.
Objekt sodi med pasivne stavbe.