Novogradnja leži na ravnini v predmestju. Parcela 700m2 obsega družinsko hišo, manjše dvorišče s parkiriščem za dve osebni vozili ter manjši dekorativen vrt s sedišči. Dovoz na parcelo je z juga.
Parcela je omejena z živo mejo in nekaj drevesi. Odprt dovoz na jugu pa se stika s pešpotjo ob vozišču. Hiša je zaradi svoje severovzhodne lege na parceli tako s pogledi odprta proti jugu in zahodu.
S 190m2 v dveh etažah je hiša v osnovi namenjena udobnemu bivanju družine s tremi otroki. Prostorsko obsega v pritličju vežo s sanitarijami, vzhodno kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo na zahodu ter kabinet na severu. Poleg kabineta je delavnica z dostopom od zunaj. Stopnišče je v sredini stavbe in vizualno povezuje jedilnico z dnevno sobo. V nadstropju so tri sobe z dvema kopalnicama in gospodinjskim prostorom. Loža v nadstropju leži nad zahodno teraso v pritličju.
Arhitekturno gre za razgibano kvadrasto obliko z velikimi okni usmerjenimi proti mestom zunanjega dogajanja znotraj parcele (dvorišče, terasa, vhod) ali vedutami širše okolice. S tehnično-oblikovnimi rešitvami sledi minimalističnim likovnim trendom z nekaj krajinskimi dekoracijami.
Nosilna konstrukcija objekta je kombinacija porobetonskih zidakov in armiranobetonskih plošč. Streha je ravna z intenzivno ozelenitvijo. Končni sloj fasade je mineralen omet. Na zahodu je nad teraso platnena premična streha, namenjena senčenju zunanjih sedišč kot tudi dnevne sobe. Osnovna senčila pa so sicer podometne rolete.
Energent je plin. Hiša pa sodi med dobre nizkoenergetske stavbe, ki se jih lahko nadgradi v še bolj učinkovit standard.