Hiša je del osamljene kmetije v hribih. Gre za posestvo s hišo, hlevom, skednjem, strojno lopo in objektom za predelavo hrane. Pred hišo je večje dvorišče priložnostno namenjeno predvsem družabnim dogodkom in je proti vzhodu povezano še z urejenim družabnim vrtom z manjšim otroškim igriščem.
Hiša je z daljšo stranico usmerjena proti jugu, v smeri sadovnjaka, kamor tudi pada teren.
Namenjena je bivanju večje tradicionalne družine z opremljenostjo in udobjem na ravni sodobnih urbanih ambientov. Obsega pritličje in mansardo v skupni površini 240m2. Pritličje obsega dnevne prostore: kuhinja z jedilnico, dnevna sobe z delovnim kabinetom in večja veža s kopalnico. Stopnišče v veži vodi do petih sob in dveh kopalnic v mansardi. V hiši ni predvidenih prostorov za goste, saj so ti razpoložljivi predvsem ob dvorišču v sklopu drugih objektov (sanitarije in shramba zunanje opreme) ali pa je to zgolj predel pod velikim nadstreškom hiše.
Enostavna podolgovata kvadrasta oblika hiše s strmo streho kapnico je vizualno povezana z južnim dvoriščem , s pogledi pa se usmeri še proti vzhodu. Oblikovni poudarek je v funkcionalnem motivu skeletne konstrukcije kozolca, ki ga ponazarja južna fasada.
Konstrukcija hiše je masivna zidana. Zračena končna lesena obloga na jugu je iz lokalnega macesnovega lesa zaščitenega s premazi naravnega izvora, ki omogočajo ponovno uporabo lesa.
Energetska učinkovitost stavbe je dosežena z ustrezno debelino toplotne izolacije, konstrukcijo brez toplotnih mostov, rekuperatorjem, centralno pečjo na sekance (v sosednjem objektu s kapaciteto za celotno združno objektov) in sončnimi kolektorji na strehi.